Apparatuur van de hoogste kwaliteit

Goed werk afleveren staat of valt met goed gereedschap. RVS-Lasergraveren levert precisiewerk en beschikt daarvoor over moderne apparatuur die voldoet aan de hoogste eisen op ons vakgebied. Daardoor kunt u verzekerd zijn van het beste resultaat voor uw (laser) graveerwerk!

De Franse firma Gravograph produceert al sinds 1950 hoogwaardige apparatuur om te graveren en te lasergraveren. Niet voor niets is het bedrijf inmiddels marktleider op dit gebied. Gravograph verkoopt zijn apparatuur in meer dan 50 landen. Behalve de hoogwaardige apparatuur zelf levert het bedrijf al sinds 1996 ook de daartoe benodigde besturingssoftware mee: Gravostyle. Deze gespecialiseerde en volledig op de apparatuur toegesneden software zorgt de hoogst mogelijke nauwkeurigheid in het graveren.

Het bijzondere van de machines van Gravograph is dat ze vrijwel allemaal modulair zijn gebouwd, met een groot assortiment aan accessoires zoals spindels, spanklemmen en frezen. Daardoor kunnen wij de machine perfect aanpassen aan de ondergrond en het materiaal dat wij graveren. Ook als dat rond of cilindrisch is of een bijzonder afwijkende vorm heeft.

Mechanisch graveren

Bij het mechanisch graveren wordt een stukje van de bovenlaag van het te graveren materiaal weggehaald. Daardoor ontstaat een verdieping. Om het materiaal te beschermen is wel nabewerking nodig, bijvoorbeeld lakken met kleur- of blanke lak.

Voor het mechanisch graveren beschikken wij over de IS400 en IS600 graveermachines. Beide hebben een graveerbereik van 305 x 201 mm. Het geheim van de kwaliteit van deze machines zit in de krachtige freesmotor met regelbaar toerental. Daardoor kunnen wij graveren met een maximale precisie van 0.0127 mm! Het graveren kan op allerlei materialen zoals metaal, hout of kunststof. Zo gebruiken wij deze techniek bijvoorbeeld voor het maken van typeplaten, waarschuwingsborden,  bedieningspanelen, maar ook gedenkplaten, bewegwijzering en awards.

Lasergraveren

Lasergraveren gebeurt met een laserstraal, een krachtige bundel geconcentreerd licht. Daarom is lasergraveren is niet graveren in de klassieke zin van het woord. In tegenstelling tot mechanisch graveren tast lasergraveren het te graveren materiaal niet aan. Een nabewerking ervan is dus niet nodig. Bij het lasergraveren op materialen als RVS of messing wordt de oppervlakte van het materiaal blijvend verkleurd. Omdat er geen groef ontstaat is lasergraveren bijzonder geschikt voor het maken van borden en aanduidingen in ruimten waar hygiëne belangrijk is, bijvoorbeeld in de voedingsmiddelenindustrie.

Voor het lasergraveren beschikken wij over de Gravograph LS900 en de YAG200. Beide apparaten beschikken over geavanceerde lasertechnologie, niet alleen voor het graveren zelf, maar ook voor de plaatsbepaling (Red Dot technologie). Daardoor kunnen we hele nauwkeurige gravures maken.

De LS900 is een krachtige industriële laser met een bereik van 610 x 610 mm. Het apparaat is uitermate geschikt voor het graveren van grotere voorwerpen en voor het maken van grote aantallen. De straal is zo krachtig dat je er acrylaatplaten en plexiglas mee kunt snijden. De LS900 kan veel verschillende materialen aan, zoals staal, glas, kristal, papier, leer, rubber (bijvoorbeeld voor het maken van stempels) en hout.

De YAG200 blinkt uit door zijn precisie, waardoor de machine heel geschikt is voor complexe grafische beelden. Zo kunnen we met deze machine bijvoorbeeld ook QR codes graveren. Ook de YAG 200 kan een veelheid van materialen aan: diverse metalen, waaronder zelfs goud en zilver, en diverse soorten kunststof. Deze machine is bij uitstek geschikt voor kleinere voorwerpen, zoals sleutelhangers, medailles, trofeeën, naamplaatjes en dergelijke.

Al onze apparatuur is voorzien van een GS certificaat, dat garandeert dat het apparaat voldoet aan de hoogste milieu- en veiligheidseisen.