• RVS Graveren

  • RVS-Lasergraveren: professioneel en duurzaam

RVS-Lasergraveren: professioneel en duurzaam

Zoals de naam RVS-lasergraveren al zegt graveert ons bedrijf letters, symbolen en logo's in platen van RVS (roestvast staal). RVS is een zeer duurzaam materiaal dat lang mee gaat, een solide uitstraling heeft en bij uitstek geschikt is voor toepassingen buitenshuis. Denk daarbij aan tagplaatjes, en dataplates voor bedrijven, bijvoorbeeld in de industrie, machinebouw, scheepvaart en offshore. Maar ook particulieren kiezen vaak voor RVS, bijvoorbeeld als naambord of huisnummer. In de openbare ruimte vinden we RVS platen in de vorm van plaquettes, informatiebordjes e.d.

Waar staat RVS eigenlijk voor? 

RVS is een legering van ijzer, chroom, nikkel en koolstof, met vaak nog andere elementen zoals mangaan, titanium of silicium. In feite wordt het staal beschermd door een laagje metaal dat niet kan roesten. Dat noemen we de oxidehuid.

In de volksmond wordt ook wel gesproken over roestvrij staal. Dat is niet helemaal juist, want RVS kán wel roesten. Dat betekent dat het bewerken van RVS zorgvuldig moet gebeuren.

Teksten of symbolen aanbrengen op RVS platen kan op verschillende manieren: door graveren of door frezen. Lasergraveren doen wij zelf. Het frezen van RVS platen besteden wij uit aan een gespecialiseerd bedrijf. De apparatuur die hierbij gebruikt wordt is bijzonder nauwkeurig waardoor we zeer scherpe letters, symbolen en zelfs QR codes kunnen graveren. Bovendien geeft deze scherpte de tekstplaat een professionele uitstraling.

...
...

Lasergraveren

Bij het graveren van RVS platen worden de letters en symbolen met een laserstraal aangebracht. De straal verkleurt de oppervlakte van het metaal, zonder die echt aan te tasten. Er is dan ook geen nabewerking nodig. Deze methode is ook zeer geschikt voor industriële toepassingen waar hygiëne een belangrijke rol speelt, bijvoorbeeld de voedingsmiddelenindustrie.

Behalve RVS lasergraveren kunnen wij ook RVS Frezen

Bij het frezen van een RVS plaat ontstaat er een verdieping in de plaat. Het RVS wordt dus daadwerkelijk aangetast. Dat betekent dat hier altijd een nabewerking moet plaatsvinden, bijvoorbeeld lakken.

RVS toepassingen zijn duurzaam

Een gegraveerd of gefreesd bord gaat jarenlang mee en is ook geschikt voor buiten en voor industriële omgevingen. Een ander aspect van duurzaamheid is dat RVS platen, zoals alle metaalartikelen, honderd procent recyclebaar zijn.

Materialen die RVS-Lasergraveren o.a. kan graveren

RVS Graveren


Hout Graveren


Glas Graveren


Messing Graveren


Aluminium Graveren


Kunststof Graveren


Heeft u interesse in lasergraveren?

Wij vertellen u graag hoe wij u kunnen helpen, neem contact met ons op via info@rvs-lasergraveren.nl of Bel 0174 422 433.