• Glas Graveren

(Plexi) Glas graveren

Behalve op materialen als RVS, messing en andere metalen, graveren wij ook op verschillende soorten kunststoffen en acrylaat (plexiglas). Een aantal van deze materialen is speciaal ontwikkeld voor (laser)graveren en geven daarom bijzonder goede resultaten.

Gravoply, Gravoglas en Gravoglas Spiegel

Gravograph, de firma die ook onze graveermachines heeft ontwikkeld, levert naast apparatuur en software ook verschillende soorten graveermateriaal, waaronder Gravoply, Gravoglas en Gravoglas Spiegel.

Wat is Gravoply?

Gravoply is een materiaal op basis van ABS (Acrylonitril-butadieen-styreen), een vormvast materiaal dat licht, hard en slagvast is. Het wordt onder meer gebruikt voor autobumpers en LEGO-blokjes. Gravoply is plaatmateriaal dat geschikt is voor binnen, zo wordt Gravoply onder meer gebruikt bij elektrotechnische installaties en in bijvoorbeeld datacenters. Het is UV bestendig en daardoor gaat het lang mee. Gravoply is verkrijgbaar in diverse diktes, van 0.8 mm tot 1.6 mm en in heel veel verschillende kleuren. Omdat Gravoply een hele dunne toplaag heeft, kunnen we letters, tekens en symbolen heel klein, maar zeer scherp, aanbrengen.

...
...

Wat is Gravoglas?

Gravoglas is een materiaal op acrylaatbasis. Zeer stabiel en geschikt voor binnen- en buitengebruik. Het is licht, splintert niet en je kunt er allerlei vormen van maken. Het is UV bestendig, krasvast en leverbaar in een glanzende, matte of structuuroppervlak en in een veelvoud van kleuren. Als wij Gravoglas graveren halen we een deel van het oppervlak weg waardoor de tekstkleur ontstaat. Het wordt veel gebruikt voor bewegwijzering of voor machinepanelen. Een vergelijkbaar materiaal, van een andere fabrikant, is Multiply Verdi.

Wat is Gravoglas Spiegel?

Gravoglas Spiegel is eveneens een materiaal op basis van acrylaat, UV bestendig en geschikt voor binnen- en buitengebruik. Het verschil met Gravoglas is dat wij dit materiaal aan de achterzijde graveren, waardoor de voorzijde schoon en glad blijft. Niet alleen passen we dit toe bij awards en sportprijzen, maar ook voor borden en aanduidingen in omgevingen waar hygiëne belangrijk is, zoals ziekenhuizen en de voedingsmiddelenindustrie. Gravoglas Spiegel wordt ook vaak gebruikt voor gevelborden. Een vergelijkbaar materiaal is Multiply Reverso.

Heeft u interesse in lasergraveren?

Wij vertellen u graag hoe wij u kunnen helpen, neem contact met ons op via info@rvs-lasergraveren.nl of Bel 0174 422 433.